Excursions i xerrades ja realitzades:   Al Facebook trobaràs totes les fotos de les activitats, uneix-te!

Data

Lloc

Visitat

27-06-16 al 02-07-16 ARAGÓ

VIATGE D'ESTIU DELS AARB 2016: ROMÀNIC I MUDÈJAR A L’ARAGÓ

Dilluns, 27 de Juny 2016: MANRESA – FRAGA – MONASTERIO DE RUEDA - BELCHITE - CARIÑENA (dinar) – Tarda: TOBED CALATAYUD (sopar i dormir).

Fotos

 

Dimarts, 28 de Juny 2016: CALATAYUD (Visita ciutat) dinar a Calatayud, Tarda: CETINA – ATECA CALATAYUD (sopar i dormir).

Fotos

 

Dimecres, 29 de Juny de 2016 CALATAYUD - CERVERA DE LA CAÑADA, ANIÑON, TORRALBA DE RIBOTA, ILLUECA (dinar), Tarda: Visita a ILLUECA (Castell Papa Luna), i Tast de Vins a una de les Bodegues de la zona . CALATAYUD (sopar i dormir).

Fotos

 

Dijous, 30 de Juny de 2016 CALATAYUD – MALUENDA – MORATA DE JILOCA – DAROCA (dinar) – Tarda: DAROCA TERUEL (sopar i dormir).

Fotos

 

Divendres, 1 de Juliol de 2016 TERUEL -Visita ciutat- matí exterior. Dinar Hotel Reina Cristina. Tarda visita interior Catedral de Teruel. TERUEL (sopar i dormir).

Fotos

 

Dissabte, 2 de Juliol de 2016 TERUEL – MONTALBAN – ALCAÑIZ (dinar) –Tornada a MANRESA.

Fotos

 

Assistents: -

     
13-12-15 MONTSERRAT

ESMORZAR DE NADAL DEL SOCI

Sortida matinal i esmorzar de Nadal del Soci en un restaurant de la zona. Després Visita al Museu de Montserrat.

Fotos

Assistents: -

     
28-11-15 FOLGAROLES

SORTIDA CCM

Visita guiada a la Casa-Museu Verdaguer i ruta verdagueriana. El romanticisme històric revifa el medievalisme i la identitat nacional. Esbós biogràfic del poeta i comentari del poema èpic CANIGÓ, ambientat a l’època alt medieval. Conferència a càrrec de Joan Vilamala i Terricabras, Llicenciat en Filologia Catalana. * Aquesta conferència, que podrà ser participativa, es farà en el transcurs de la visita.

Fotos

Assistents: -

     
20-09-15 SANTA MARIA D'OLÓ

SORTIDA MATINAL

A l'església parroquial de Santa Maria d'Oló on s'explicarà el retaule barroc, després visitarem església romànica de Sant Miquel d'Oló s. XII i finalment visitarem l'església de Sant Joan d'Oló, on podrem veure com era una església parroquial del segle XVII. Es preveu finalitzar les visites a l'entorn de les 13.30 h. Visites guiades a càrrec d'en Josep Canamases - President de l'Associació Castell d'Oló.

Fotos

Assistents: -

     
08-07-15 al 12-07-15 LA PROVENÇA (FRANÇA)

VIATGE D'ESTIU DELS AARB: LA PROVENÇA (FRANÇA)

Dimecres dia 8 de Juliol:
Manresa - Nimes (dinar). Tarda: Visita al Palau dels Papes d'Avignon.
Vespre: arribada i sopar a l'hotel Royal Mirabeu d'Aix-en-Provence.
Fotos


Dijous di
a 9 de Juliol
Matí: Aix-en Provence - Arles (dinar). Visites a l'Amfiteatre i al Teatre d'Arles.
Tarda: Visites a les abadies de Saint-Michel de Frigolet i de Montmajour.
Vespre: Sopar i allotjament a a l'hotel Royal Mirabeu d'Aix-en-Provence.
Fotos


Divendres dia 10 de Juliol
Estada a Aix-en Provence -
Matí: Visita a la catedral Sant Saveur. Tarda visita al Museu d'art Granet
Fotos


Dissabte dia 11 de Juliol
Matí: Aix-en Provence - Sisteron (dinar), visita a la Ciutadella.
Tarda: Visites a l'abadia de de Le Thoronet i el santuari de Sainte-Baume.
Vespre: Sopar i allotjament a a l'hotel Royal Mirabeu d'Aix-en-Provence.
Fotos


Diumenge dia 12 de Juliol
Matí: Esmorzar a l'hotel Royal Mirabeu d'Aix-en Provence - Visita lliure a Marsella - dinar a La Jonquera- Arribada a Manresa.

Fotos

 

Assistents: -

     
28-06-15 SANT PERE DE VILAMARICHS

ESMORZAR I SORTIDA FI DE CURS

Esmorzarem en el bar dels Carlins. Un cop acabat l'esmorzar agafarem els cotxes particulars (podeu aparcar a la Plaça del Milcentenari) i anirem conjuntament cap a Sant Pere de Vilamarichs (terme de Monistrol de Montserrat). Per arribar-hi agafarem la C-55 en direcció Castellbell i el Vilar on trencarem en direcció a Marganell per la BV-1123, seguirem per aquesta carretera i un cop passat el restaurant de Can Farreroles Nou i en el punt quilomètric 3 hi ha un eixamplament de la carretera i a mà esquerre podrem deixar els vehicles. Porteu calçat còmode, ja que hi haurà una breu caminada d'uns 10 minuts.
Fotos

Assistents: -

     
14-06-15 CASTELLNOU

SORTIDA MATINAL DEL CURS D'AMPLIACIÓ DE ROMÀNIC

Església romànica de Castellnou de Bages.

Fotos

Assistents: -

     
09-06-15 al 10-06-15 MANRESA

CURS D'AMPLIACIÓ DE ROMÀNIC

Ponents: Francesc Gasol (geògraf i President AARB) i Jaume Moya (arquitecte).

Fotos

Assistents: -

     
15-05-15 MANRESA

LES TARDES DELS CARLINS

Conferència a càrrec d'Alfons Garcia Burgas, Llicenciat en prehistòria, Història Antiga i Arqueologia. "Monistrol abans de Montserrat. Els Mites Fundacionals, segles IX i X"
Fotos

Assistents: -

     
19-04-15 FALS

VISITA EXPLICADA A LES TORRES DE FALS

"Visualització de la seva conservació i perills de la situació en que es troba aquest patrimoni Cultural." Sortida conjunta amb l'Associació Cultural Recreativa de Fals, Centre d'Estudis del Bages i Amics de l'Art Romànic del Bages. L'acte compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Fonollosa i la presència d'arquitectes i aparelladors vinculats a les entitats organitzadores.
Fotos

Assistents: -

     
13-03-15 MANRESA

LES TARDES DELS CARLINS

Conferència "Camins de Romànic i Paisatge" a càrrec d'en Marc Vilarmau, "Guia cultural. Autor de llibres d'excursionisme, i coneixedor del Romànic".
Fotos

Assistents: -

     
15-02-15 MANRESA

VISITES ALS MUSEUS DE LA TÈCNICA I DE GEOLOGIA DE MANRESA

Museu de la Tècnica de Manresa, Ctra. Santpedor, 55. Visita Guiada al Museu de la Tècnica, visitarem les seccions de l'aigua i la Sèquia i a partir dels 12'15 h. aproximadament farem visita lliure al Museu de Geologia de Manresa.

Fotos

Assistents: -

     
20-12-14 SANTUARI DEL MIRACLE

SORTIDA AL MIRACLE

Sortida a les 8 h. de la plaça Infants en autobús. Celebració del tradicional Esmorzar de Nadal. Visita guiada: Santuari del Miracle.

Fotos

Assistents: 34

     
05-12-14 MANRESA

LES TARDES DELS CARLINS

Conferència "Les tres erres de l'Art Romànic" a càrrec d'en Jaume Moya i Plana. Arquitecte.
Fotos

Assistents: 14

     
30-11-14 CARDONA

SORTIDA A CARDONA

Sortida de tot el dia a CARDONA amb autobús. Visita guiada al Castell de Cardona. Dinar en el restaurant Ducs de Cardona (Castell). Visita guiada a l'església de Sant Miquel. Visita guiada al Palau Graells.

Fotos

Assistents: 33

     
10-10-14 MANRESA

LES TARDES DELS CARLINS

Conferència a càrrec de Francesc Comas, Llicenciat en Geografia i Història. "El gremi de mestres de cases; més de 650 anys d'història"

Fotos

Assistents: 12

     
05-10-14 SÚRIA

SORTIDA MATINAL A SÚRIA

Visites: Església de Sant Pere del Puig, domus i forn de les Guixeres.

Visita guiada a càrrec de l'Albert Fàbrega, historiador.

Fotos

Assistents: 9

     
27-09-14 MANRESA

SORTIDA A LA TORRE DELS COMTALS DE MANRESA

Dins el marc de les Jornades Europees de Patrimoni, es farà una sortida conjunta amb Centre d'Estudis del Bages, AAVV dels Comtals, i Amics de l'Art Romànic del Bages, sortida reivindicativa de salvament i/o condicionament de la Torre dels Comtals de Manresa. Visita guiada a càrrec del Sr. Xavier Sitjes i Molins, historiador.

Link a la notícia al Regió7

Fotos

Assistents: 27

     
21-09-14 MANRESA

CAMINADA MATINAL PER MANRESA

"Les antigues muralles de Manresa". Resseguirem una part del traçat de les antigues muralles de Manresa i contemplarem els testimonis que en queden. Itinerari guiat a càrrec d'en Francesc Gasol, geògraf.

Fotos

Assistents: 15

     
19-09-14 MANRESA

LES TARDES DELS CARLINS

Conferència a càrrec de Mireia Barbé, Graduada en Història de l'Art. "La producció artística en els camps de concentració francesos"

Fotos

Assistents: 32

     
10-07-14 al 13-07-14 PALÈNCIA

VIATGE D'ESTIU DELS AARB: EL ROMÀNIC DE PALENCIA

Dijous dia 10: MANRESA – PALENCIA Arribada i dinar a l'hotel de Palencia. Tarda: visita exterior a Villanuriel de Cerrato, a l'església visigòtica de San Juan de Baños, i al poble medieval de Dueñas.

Divendres dia 11: Ruta romànica per "Tierra de Campos" Matí: Església de San Martín de Frómista, Monasterio de San Zoilo de Carrión de los Condes, Església de Santiago de Carrión de los Condes, Església de Santa María del Camino de Carrión de los Condes. Dinar a Palencia. Tarda: El Romànic de la ciutat de Palencia, visites a la catedral de San Antolín, església de San Juan de Villanueva del Río.

Dissabte dia 12: Ruta romànica per "Tierra de Campos" Matí: Església de San Juan de Moarves de Ojeda, Monestir de San Andrés de Arroyo, Monestir de Santa Eufemia de Cozuelos, ermita de de Santa Cecilia de Vallespinoso de Aguilar. Dinar: a la Posada de Santa Maria de Aguilar de Campoo. Tarda: Ruta per el Romànic del riu Pisuerga, visites: al monestir de Santa Maria de Aguilar de Campoo, ermita de Santa Cecilia de Aguilar de Campoo, església dels sants, Justo y Pastor de Olleros de Pisuerga, i església monacal de Santa Maria de Mave.

Diumenge dia 13:TORNADA A MANRESA Esmorzar a l’hotel. Matí: Visita al monestir de Santo Domingo de la Calzada (La Rioja), i visita a la ciutat de Nájera (La Rioja). Dinar en un restaurant de la zona i tornada a Manresa.

Fotos

Assistents: 32 persones

     
15-06-14 MANRESA

SORTIDA FINAL DE CURS

Itinerari: Pont Vell de Manresa fins al Pont Nou de Manresa. Itinerari guiat a càrrec d'en Francesc Gasol i Francesc Junyent.

Fotos

Assistents: 32 persones

     
25-05-14 CASTELL DE CASTELLAR

SORTIDA MATINAL

Visita guiada a càrrec de la nostra sòcia Roser Parcerisas.

Fotos

Assistents: 19 persones

     
10-05-14 BARCELONA

SORTIDA

Visites guiades: Museu Marés - Visites guiades per grups. Visites: Escultura i Gabinet del col·leccionista​. Dinar en un restaurant de la zona. Tarda: Visita al Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau.

Fotos

Assistents: 24 persones

     
03-05-14 PINEDA DE BAGES

CAMINADA

Lloc de Trobada, església romànica de Sant Iscle (Pineda de Bages).
Itinerari: Sant Iscle, camí de la Sèquia, Aiguamolls de la Bòbila de Santpedor, esglésies de Santa Maria i Santa Anna de Claret, i tornada per la Sèquia de nou fins a Sant Iscle.
Itinerari guiat per el nostre soci Marc Vilarmau.

Fotos

Assistents: 20 persones

     
06-04-14 VILAFRANCA DEL PENEDÈS

V TROBADA D'ENTITATS DE ROMÀNIC

Grups participants: AAR Bages, Barcelona, Berga, Sabadell i Institut d'Estudis Penedesencs

Fotos:   1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25

Assistents: 140 persones (30 del Bages)

     
08-02-14 TARRAGONA

SORTIDA

Visites guiades Muralla, Capella de Sant Pau, Catedral de Tarragona, Museu de la Catedral. Dinar de "Calçotada".

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28- 29 - 30 - 31

Assistents: 31 persones

     
30-11-13 BARCELONA

SORTIDA CCM
Monestir de Pedralbles, visita guiada a càrrec de la Dra. Francesca Español. Museu d'Història de la Ciutat, visita guiada amb guia del Museu.

Fotos:   1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28

Assistents: 46 persones

     
09-11-13 BARCELONA

EL BORN
Visites al Centre Cultural del Born: Jaciment del Born, visita guiada. Exposició Permanent: "Barcelona 1700. De les pedres a les persones" Exposició Temporal: "Fins a aconseguir-ho! El setge de 1714"

Fotos:   1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13

Assistents: 47 persones

     
25-10-13 MANRESA

LES TARDES DELS CARLINS
Conferència a càrrec de Jaume Soldevila “La Restauració de la Seu de Manresa".

Fotos:   1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

Assistents: 18 persones

     
20-10-13 ALT URGELL

SORTIDA
Catedral de la Seu d'Urgell, l'església romànica de Santa Maria d'Organyà i església romànica de Sant Climent de Coll de Nargó.

Fotos:   1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7

Assistents: 48 persones

     
22-09-13 LLEIDA

SORTIDA

Visites guiades:
Matí: Castell templer de Gardeny i Seu Vella de Lleida.
Tarda: Recorregut per indrets d'interès patrimonial de la ciutat de Lleida.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23

Assistents: -

     
11-07-13

al

14-07-13

ASTÚRIES

VIATGE D'ESTIU 2013

Dijous dia 11: MANRESA – SANTILLANA DEL MAR – OVIEDO

Divendres dia 12: OVIEDO – EL ROMÀNIC ÀSTUR - OVIEDO

Dissabte dia 13: OVIEDO – GIJÓN – ESTACA DE BARES – OVIEDO

Diumenge dia 14: OVIEDO – LEON – BURGOS – ALFAJARIN - MANRESA

Fotos:   1 - 2 - 3 - 4

Assistents: -

     
25-05-13 EMPORDÀ

SORTIDA CONJUNTA AMB "AMIGOS DEL ROMÁNICO"

Visita a castell Museu de Peralada, claustre de Sant Domènec- Museu de la Vila de Peralada, Santa Maria de Vilabertran i Santa Maria de Lledó.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13

Assistents: 40 AARB + 20 Amigos Romanico

     
06-04-13 MANRESA

IV TROBADA D’ENTITATS DE ROMÀNIC A MANRESA

Presentació Trobada a la Sala Gòtica de la Seu. Fotos: 18 - 4 - 54- 55 

Visita a La Seu de Manresa. Fotos: 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 46 - 20 - 21 - 22 - 24 - 12 - 7 - 8 - 9 - 10 - 5 - 30- 45 - 56 - 57 - 58 - 59- 60 

Visita al carrer del Balç. Fotos: 31 - 11- 6 - 61 - 62 - 63- 64

Visites a Sant Benet. Fotos: 1- 44 - 47 - 48 - 32 - 33 - 16 - 19 - 13- 3 - 65 - 66- 67

Dinar. Fotos: 23 - 14 - 2 - 68 - 69 - 70

Xerrades a Sant Benet. Fotos: 34 - 35 - 36 - 37 - 49 - 50 - 51 - 52 - 53 - 71 - 72 - 73 - 74 - 75

Concert final. Fotos: 17 - 15 - 76 - 77 - 78 (veure vídeo)

Assistents: 200 persones

     
17-03-13 PENEDÈS

SORTIDA

Visita guiada a l’església romànica de Sant Sebastià dels Gorgs a Avinyonet del Penedès i al Castell de Calafell.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12

Assistents: 26 persones

     
10-02-13 TERRASSA

SORTIDA

Visites guiades: a la Torre del Palau de Terrassa, al conjunt de les esglésies de Terrassa i a la Cartoixa de Vallparadís.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11

Assistents: 30 persones

     
18-11-12 RIPOLL

SORTIDA CCM

Visites guiades matí al monestir de Ripoll, La Farga del Palau, i el Museu Etnogràfic, i a la tarda visites al monestir de Sant Joan de les Abadesses i al Palau de l'Abadia.

Fotos

Assistents: -

     
26-10-12 MANRESA

LES TARDES ALS CARLINS

Conferència a càrrec d'en Francesc Comas, “El creixement urbà de Manresa  dels segles XIX al XXI”.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5

Assistents: 35 persones

     
30-09-12 GIRONA

SORTIDA

Visites guiades: a l’església de Sant Pere de Galligants, Banys Àrabs, Catedral de Girona, Claustre i Museu amb visita al Tapís de la Creació.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14

Assistents: 32 persones

     
13-07-12

15-07-12

LA PROVENÇA

VIATGE D'ESTIU

Senanque, Silvacane, el Museu de la Lavanda, La Camarga amb Santes Maries del Mar i Aigues Mortes i Nimes.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21

Assistents: 33 persones

     
08-07-12 SANTPEDOR

SORTIDA

Visita Guiada al Mas Llussà a càrrec de l'historiador santpedorenc Josep Maria Feixas.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10

Assistents: 40 persones

     
10-06-12 ROSES

SORTIDA

Visites guiades matí: a la Ciutadella de Roses i al port pesquer de Roses i a la tarda al Castell de la Trinitat de la mateixa població.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12

Assistents: 26 persones

     
01-06-12 MANRESA

LES TARDES ALS CARLINS

Conferència a càrrec d'en Francesc Junyent i Maydeu, “El Barroc manresà ”.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4

Assistents: 22 persones

     
13-05-12 LA SEGARRA

SORTIDA

Visites guiades a:
Vila closa del Mas de Bondia a Montoliu de Segarra.
L'Ametlla de Segarra, església romànica, castell hospitalers i carrers de la vila.
Tast de vins al celler Comalats a l'Ametlla de Segarra.
Dinar a Cervera
Visita a l’església de Sant Pere el Gros a Cervera

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8

Assistents: -

     
22-04-12 MURA I TALAMANCA

SORTIDA MATINAL CONJUNTA AARB amb AMIGOS DEL ROMÀNICO

Visites guiades a les esglésies de Mura i Talamanca i al castell de Talamanca.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

Assistents: 46 persones

     

13-04-12

MANRESA

LES TARDES DELS CARLINS

Conferència a càrrec d'en Jaume Serra, Llicenciat en Història “El patrimoni industrial a Manresa ”.

Fotos: 1 - 2

Assistents: 28 persones

     

24-03-12

SANT CUGAT DEL VALLÈS I SANTA MARIA DE BARBERÀ

SORTIDA CONJUNTA AMICS DEL ROMÀNIC

Sortida conjunta a Sant Cugat del Vallès i Santa Maria de Barberà.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18

Assistents: 135 persones (30 del Bages)

     

02-03-12

MANRESA

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE SOCIS DELS AARB

Assemblea 2012.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4

Assistents: -

     

17-02-12

MANRESA

LES TARDES ALS CARLINS

Conferència a càrrec d’en David Sanz, Llicenciat en Geografia i Història “El bandolerisme al Camí Ral de Manresa ”.

Fotos: 1 - 2 - 3

Assistents: 27 persones

     

12-02-12

PRIORAT

SORTIDA I DINAR CALÇOTADA

Visita a Santa de Maria de Siurana, Celler de Cornudella de Montsant, Visita guiada a la Cartoixa de Escaladei, Alcover (dinar Calçotada).

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

Assistents: 37 persones

     

22-06-11

MANRESA

LES TARDES ALS CARLINS

Presentació del llibre: "Els castells de La Segarra" dels autors Jaume Moya Matas i Jesús Roig i Grau.

Fotos: 1 - 2 - 3

Assistents: 20 persones

     

19-06-11

CASTELLNOU DE BAGES

SORTIDA FI DE CURS

Visita guiada a l'església de Castellnou de Bages i al seu entorn.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

Assistents: 31 persones

     

03-04-11

SERRATEIX - SANT PAU DE CASSERRES

II TROBADA DE GRUPS DE ROMÀNIC - ORGANITZA AAR BERGUEDÀ

Visita al Monestir de Serrateix, a l’església romànica de Sant Pau de Casserres, dinar al Restaurant Espai Sant Pau, visita guiada al Monestir de Sant Llorenç prop Bagà i concert al Monestir de Sant Llorenç gentilesa dels AAR Berguedà.

Article al Regió7

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11

Assistents: -

     

06-02-11

BADALONA

BARBERÀ

SORTIDA

Visita guiada al monestir de Sant Jeroni de la Murtra de Badalona, i visita guiada a l’església romànica de Santa Maria de Barberà

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18

Assistents: 40 persones

     

05-02-11

MANRESA

CONCERT SOLIDARI AMB EL BANC D'ALIMENTS

"Poèticament Musical" va presentar "Recordant Miquel Martí Pol", Fina Borràs diu Miquel Martí Pol i Jordi Sunyer interpreta la música.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4

Assistents: 125 persones

     

12-12-10

ORISTÀ

SORTIDA I ESMORZAR DE NADAL

Sortida matinal esmorzar de Nadal i visita a la cripta i l'església de Sant Andreu d'Oristà i al Museu de la terrissa

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5

Assistents: 40 persones

     

21-11-10

OLÈRDOLA, MOJA I VILAFRANCA

SORTIDA: CURS DE CULTURA MEDIEVAL 2010

Visita guiada a Olèrdola, a l'església romànica de Moja i ruta medieval per Vilafranca (visites guiades pel grup Triade).

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11

Assistents: 180-190 persones en el curs

     

24-10-10

BAGÀ I CASSERRES

SORTIDA DE TOT EL DIA A BAGÀ I CASSERRES

Visita guiada al Centre d’interpretació Medieval i dels Càtars. Visita guiada al Palau dels Barons de Pinòs edifici del s. XIII, on hi ha unes pintures del s. XVIII Visita guiada al nucli medieval de Bagà. Dinar al restaurant de Ca l’Amagat de Bagà. Visita guiada a l’església romànica de Sant Pau de Casserres.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19

Assistents: 41 persones

     

15-10-10

MANRESA

CONFERÈNCIA: "Els noms dels carrers de Manresa"

Conferència "Els noms dels carrers de Manresa" a càrrec d'en Francesc Comas, llicenciat en Geografia i Història.

Fotos: 1 - 2 - 3

Assistents: 38 persones

     

23-09-10

BARCELONA

PRESENTACIÓ LLIBRE

A Barcelona, al local del Centre Excursionista de Catalunya, van presentar l'acte Mn. Antoni Pladevall i Mn. Josep Ruaix

Autor Llibre: Lluís Grifell

Títol Llibre: "Viatge al país del pèndol. L'URSS de 1977".

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4

Assistents: 60 persones (26 d'AARB)

     

19-09-10

SANT FRUITÓS DE BAGES

CAMINADA POPULAR

Caminada popular: Sant Fruitós de Bages, Sant Jaume d’Olzinelles, Xinverga (Chinverga o Quinverga), Sant Fruitós de Bages.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7

Assistents: 54 persones

     

10-09-10

MANRESA

XERRADA: "Manresa i comarca durant la Guerra de Successió"

Xerrada "Manresa i comarca durant la Guerra de Successió a càrrec d'en Francesc Serra i Gustau Erill.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4

Assistents: 103 persones

     

30-06-10

 

PRESENTACIÓ LLIBRE

Presentació llibre Sr. Sitjes.

Fotos: 1 - 2

Assistents: 31 persones

     

27-06-10

EL PONT DE VILOMARA

EXCURSIÓ MATINAL FI DE CURS

Visita a l’església de Santa Maria de Matadars (El Marquet).

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8

Assistents: 37 persones

     

18-06-10

 

ACTIVITATS DE LA COMISSIÓ DEFENSA DEL PATRIMONI DE MANRESA

Conferència a càrrec de Jaume Serra.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7

Assistents: -

     

05-07-10

al

13-07-10

SICÍLIA

VIATGE D'ESTIU

Viatge d'estiu a Sicília dels AARB.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13

Assistents: -

     

29-05-10

MONTMAJOR

SORTIDA DE TOT EL DIA A SANT ESTEVE DE PUJOL DE PLANÉS I AL MONESTIR DE SANT LLORENÇ

Acte reivindicatiu a Sant Esteve de Pujol de Planés amb visita a l'església i explicacions.

A la Parròquia de Sant Sadurní de Montmajor, acte cultural d'homenatge a Guillem de Berguedà.

Link amb més informació

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11

Assistents: -

     

18-04-10

SANTES CREUS

EXCURSIÓ DE TOT EL DIA AL MONESTIR DE SANTES CREUS I A L’ESGLÉSIA DE SANT RAMON DEL PLA DE SANTA MARIA

Excursió conjunta amb els Amics de l'Art Romànic de Barcelona, de Sabadell, del Berguedà i del Bages.

Resum de la sortida i algunes fotos al blog d'en Quim Graupera.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4

Assistents: 189 persones (34 d'AARB)

     

21-03-10

SALLENT

VISITA MATINAL AL POBLAT IBÈRIC DEL COGULLÓ DE SALLENT

Visita guiada per l’arqueòleg Sr. Eduard Sánchez.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8

Assistents: -

     

27-02-10

28-02-10

MANRESA

FIRA DE L'AIXADA

Visites guiades a l'església de la Seu de Manresa per la Fira de l'Aixada.

Assistents: -

     

25-12-09

MANRESA

LECTURA DEL POEMA DE NADAL

Lectura del Poema de Nadal de Josep Maria de Segarra, organitzat per Els Carlins.

Assistents: -

     

13-12-09

PUIG-REIG

ESMORZAR DE NADAL DEL SOCI DELS AARB

Esmorzar, celebració del Nadal en un restaurant de la zona i visita guiada.

Assistents: -

     

22-11-09

CASTELLTALLAT

SORTIDA MATINAL A CASTELLTALLAT

Visita guiada per Arqueociència Serveis Culturals S.L.

Assistents: -

     

05-10-09

MANRESA

INAUGURACIÓ DEL NOU LOCAL DELS AARB

Inauguració del nou local dels Amics de l'Art Romànic a l'edifici dels Carlins, amb la presència del Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manresa el Sr. Ignasi Perramon.

Fotos: 1 - 2 - 3

Assistents: -

     

04-10-09

MONTSENY

SORTIDA MATINAL AL MONTSENY

Visites guiades a l’església de Sant Martí del Brull, al castell medieval i a les muralles ibèriques.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8

Assistents: 44 persones

     

28-06-09

5-06-09

PIRINEUS ATLÀNTICS

VIATGE D’ESTIU 2009

Ruta dels Pirineus Atlàntics

Visitada la regió del Bearn a l'Aquitània 

A Pamplona s'han seguit els principals llocs de la Ruta de Sant Jaume a Navarra.

Assistents: -

     

13-06-09

MONTMAJOR

SORTIDA MATINAL DE FI DE CURS – MONTMAJOR (Berguedà)

Visitades diferents esglésies romàniques del terme i el Museu de la Rectoria de Montmajor.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17

Assistents: 34 persones

     

23-05-09

24-05-09

CATALUNYA NORD

VIATGE DE DOS DIES A LA CATALUNYA NORD

1r. dia: Sant Martí del Canigó i Cornellà de Conflent .

2º dia : Monestir de Marcèvol, St. Genís de Fontaines, St. Andreu de Sureda i la Catedral d’Elna

Assistents: -

     

19-04-09

LA SELVA

2ª SORTIDA CAMPANARS DE TORRE I LA SELVA

“Dolços i saborosos Paisatges” 
Visites guiades: l’església de Sant Jaume de Viladrover (Balenyà), on també hi esmorzarem, i les esglésies parroquials de Santa Maria de Seva, de Sant Genís de Taradell i l’església de Sant Miquel de Cladells. Passejada per Santa Coloma de Farners, dinar medieval sorpresa per tal de recuperar forces, i a la tarda ruta pel nucli medieval del poble d’Osor.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7

Assistents: -

     

08-03-09

CASTELLAR DE SEGARRA

SORTIDA A CASTELLAR DE SEGARRA

Visita guiada matinal al Castell de Castellar i a la parròquia de Sant Miquel de Castellar.

Fotos: 1 - 2 - 3

Assistents: 38 persones

     
08-02-09

RIALB

SORTIDA A LA BARONIA DE RIALB

Monestir de Gualter, amb guia acompanyant.

Santa Eulàlia de Pomanyons i el dolmen, tornat a col·locar abans de fer l'embassament.

Santa Maria de Palau de Rialb.

Sant Iscle i Santa Victòria de Rialb

Fotos: 1 - 2

Assistents: 29 persones

     

10-01-09

17-01-09

24-01-09

31-01-09

MANRESA

CURS DE PALEOGRAFIA
Professor: Miquel Torras i Cortina, del departament de Codicologia, Diplomàtica i Paleografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Assistents: -

     

14-12-08

AVINYÓ

i

SANTA MARIA D'OLÓ

"Esmorzar de Nadal del soci" i Sortida matinal "El Romànic a prop d'Oló": (Sant Jaume de Vilanova, restes de Sant Pere de Vilanova, Sant Martí de Puigermengol (presentació amb fotografies de l’església de l’any 1940 quan encara era complerta) i Sant Feliu de Terrassola).

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20

Assistents: 41 persones

     

06-12-08

MONISTROL DE MONTSERRAT

Dintre dels actes del 32è Aplec Excursionista dels Països Catalans Projecció de l'àudiovisual: EL ROMÀNIC (Audiovisual de la nostra entitat).

Assistents: 58 persones

     

09-11-08

GUISSONA

Curs de Cultura Medieval: Visites guiades al Castell de Llordà i la seva església i al de Concabella. Link a la web del Ajuntament de Guissona que en fa ressò

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8

Assistents: 36 persones

     

03-10-08

SANTPEDOR

Coneguem l'Art Romànic

Ponència a càrrec de:

Francesc Junyent - Llicenciat en Filosofia i Lletres

Jaume Moya - Arquitecte

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

Assistents: 14 persones

     

27-06-08 al 07-07-08

ROMÀNIC FRANCÈS

Abadies de Bernay i de Jumièges + Catedrals gòtiques de Granville i de Rouen + Catedral romànica de Saint Sernin de Toulous + La "mareveille" (Mont Saint Michel) + Ciutat de Saint Malo

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5

Assistents: 24 persones

     

15-06-08

SANTPEDOR

Sortida final de curs per la vila medieval del poble.

Assistents: 31 persones

     

20-04-08

BARCELONA

Sortida de tot el dia a Barcelona "MNAC".

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5

Assistents: 40 persones

     

2-03-08

LA NOGUERA

Sortida de tot el dia a la Noguera "Romànic de Frontera".

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4

Assistents: 57 persones

     

3-02-08

LLEIDA

Sortida matinal al Museu Diocesà i Comarcal de Lleida.

Fotos: 1

Assistents: 51 persones

     

18-11-07

TERRASSA

Sortida final de curs de cultura Medieval per visitar les Esglésies episcopals d'Ègara (Terrassa).

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5

Assistents: 44 persones

     
21-10-07

MONISTROL DE MONTSERRAT

La Bestorre, Palau Prioral, arquitectura civil gòtica i el poble antic.

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4

Assistents: 32 persones

 

     

23-09-07

OSONA

Campanars de: Santa Eugènia de Berga, Sant Vicenç d'Espinelves, Sant Esteve de Tavèrnoles i Sant Sadurní d'Osormort

Fotos: 1 - 2

Assistents: 51 persones

     

30-06-07

al

08-07-07

ZONA DE LA RIBERA SACRA

(GALÍCIA + ZAMORA)

Sahaún + Puebla de Sanabria - Allariz - Zamora - Toro

Fotos: 1

Assistents: 24 persones

     

17-06-07

MANRESA

Sortida matinal final de curs La Seu (teulada + claustre romànic + museu)

Fotos: 1

Assistents: 33 persones

     

13-05-07

LLUÇANÈS

Sant Andreu de Llanars - Santa Maria de Lluçà (església + claustre + dependències + museu)

Fotos: 1 - 2 - 3

Assistents: 28 persones

     

22-04-07

SOLSONA

Museu Diocesà de Solsona - Catedral de Solsona - Ciutat de Solsona - Dinar - Olius

Fotos: 1 - 2

Assistents: 22 persones

     
25-03-07

A L'OMBRA DE MONTSERRAT

Sant Jaume de Marganell - (Castellbell) Sant Esteve de Marganell (Marganell) - Santa Cecília - Sant Pere del Brunet (San Salvador de Guardiola)

Fotos: 1 - 2 - 3 - 4 - 5

Assistents: 30 persones

     
  ALTRES ACTIVITATS  
   

Misses del Gall

   

Premi Capitell i Carreu